1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.37.2.1 Section A
Section A

News Item One

整体预测

根据选项中重复出现的数字以及其中的double-car-bomb attack,Algerian capital,Algiers和badly damaged可推测,该新闻可能与阿尔及尔遭受袭击及人员伤亡情况有关。

A group calling itself al-Qaeda in the Maghreb says it carried out the double-car-bomb attack which killed dozens of people in the Algerian capital early on Tuesday.

Hospital officials say at least 60 people died in the explosions.But the Algerian Interior Ministry has confirmed only 26 deaths.The first attack badly damaged the two main United Nations’buildings in Algiers.The U.N.says it fears at least ten of its employees are among the dead.Astrid van Genderen Stort,a spokeswoman for the U.N. Refugee Agency said Algeria wasn’t the only country where U.N.employees were now at risk.“It seems like this particular group wanted to make a very clear statement that the U.N.is not an innocent humanitarian organization anymore…”

1.According to the Algerian Interior Ministry,how many people died in the explosions?

解析C)。选项表明,本题可能考查某物的数量。针对数字题,听音时应注意捕捉数字信息并做相应记录。新闻中提到,医院官员称至少有60人死于爆炸,但阿尔及利亚内政部已证实仅26人死亡,故答案为C)。

2.What can we infer from the news?

解析A)。选项中的double-car-bomb attack,Algerian capital,Algiers和badly damaged表明,本题可能考查阿尔及尔遭受袭击的相关情况。新闻开头提到,一个自称是马格里布基地组织的团体说周二早些时候它在阿尔及利亚首都实施了双汽车炸弹袭击,造成数十人死亡,故答案为A)。

News Item Two

整体预测

根据选项中的children,healthy,overweighed,high fat以及重复出现的McDonald’s food可推测,该新闻可能涉及麦当劳食品对儿童健康的影响问题。

A court in the United States had ruled that the hamburger chain McDonald’s was not responsible for the health problem of overweight children who eat at its restaurants.The judge said lawyers acting for the children had failed to show that McDonald’s products presented a danger unknown to consumers.This is the first case of its kind to go through the American courts.The outcome is a victory for the fast food industry,which is supported for a wave of tobacco-style suit over the health consequences of poor diet.

The action was mounted on behalf of a group of overweight children suffering from diabetes,high blood pressure and other diet-related ailments disease.They blamed their problems on the fat laden hamburgers and chips they’d regularly eaten at McDonald’s restaurants in New York.

3.Why did McDonald not need to be responsible for the health problem of overweight children?

解析C)。选项均为以because开头的句子表明,本题可能考查某事发生的原因。新闻开头提到了法院裁定的结果,即汉堡连锁店麦当劳不必对在其餐厅进食的超重儿童的健康问题负责,接着说明原因,即法官称儿童的代表律师没能证明麦当劳的产品对消费者是一种未知的危险。由此可知,法官认为消费者应该知道快餐食品的利弊,责任也不应该由快餐企业来承担,故答案为C)。

4.What was the reason for the consumer to charge McDonald’s?

解析C)。选项中重复出现的McDonald’s food以及其中的not clean,price,high fat和environment表明,本题可能考查麦当劳的食品或环境问题。新闻中提到,他们把问题归咎于他们(超重儿童)在纽约的麦当劳餐厅经常吃的含脂肪的汉堡包和薯条。由此可知,消费者控告麦当劳的食品含有高脂肪,故答案为C)。

News Item Three

整体预测

根据选项中的the Endangered Species List,pass…Eagle Protection Act和forbid killing,selling… harming bald eagles以及重复出现的数字可推测,该新闻可能与保护濒危动物的相关法案及濒危动物的数量有关。

After 15 years of checking bald eagle nests from small planes,there are now an estimated 100 nesting pairs,up from 77 the previous year and 10 times the state’s recovery goal under the Endangered Species Act.With the nest-to-nest status check by plane ending last year,the state will now start watching over a few dozen nests to monitor the eagles’health.

The U.S.Fish and Wildlife Service plans to remove the bird from the Endangered Species List in June,saying the eagle only needs monitoring now that it has successfully repopulated the lower 48 states.The population increased from 417 nesting pairs in 1963 to more than 8,500.

Removal from the list has partially been delayed by debate over whether other laws protecting the bird would be more heavy for landowners than the Endangered Species Act.

5.What will the state do to monitor the eagles’health?

解析B)。选项均为动词原形短语表明,本题可能考查建议或要求某人做某事。新闻中提到,美国将从现在开始监视一些秃鹰的巢穴,检测它们的健康状况,故答案为B)。B)中的look after是对原文中watching over的同义转述。

6.How many nesting pairs of eagles were there in 1963?

解析A)。选项表明,本题可能考查某物的数量。针对数字题,听音时应注意捕捉数字信息并做相应记录。新闻中提到,秃鹰的数量已经从1963年的417对上升到8500对,故答案为A)。

7.What caused the delay of removal from the list?

解析C)。选项中重复出现的lack of…以及其中的government support,money和shortage of…表明,本题可能考查某事未能实现的原因。新闻中提到,将秃鹰从“濒危物种名单”中删除的计划已经被推迟,因为人们对于其他保护秃鹰的法案与《濒危物种法案》相比是否给土地拥有者带来的负担更加沉重这一问题存在争议,即对法案存在争议,故答案为C)。