1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.33.2.1 Section A
Section A

News Item One

预览各题的选项,由North Korea,nuclear和officials可推测,该新闻与朝鲜的核问题有关,可能还涉及某组织官员。

整体预测

Japanese media say North Korea will allow United Nations inspectors to visit the main reactor at the center of its nuclear weapons program.The International Atomic Energy Agency told the Kyodo News Agency today the team will visit the Yongbyon nuclear facility Thursday.The team arrived in Pyongyang Tuesday for a five-day visit.It is trying to negotiate the closing of the Yongbyon nuclear reactor and its nuclear materials reprocessing plant. Meantime,European Union officials have emerged from a diplomatic visit to North Korea with an positive assessment of Pyongyang’s commitment to start destroying its nuclear weapons.United Nations nuclear inspectors arrived in the North this week and may soon be given a first-hand look at the nuclear reactor that they hope will be shut down within weeks.

1.How long will UN inspectors stay in North Korea?

解析C)。根据选项特点可知,本题考查时间。新闻中提到,联合国官员将到朝鲜进行为期5天的访问。由此可知,联合国官员将在朝鲜逗留5天,故答案为C)。

2.What is UN inspectors’hope about North Korea?

解析A)。选项均为以North Korea开头的句子表明,本题可能考查朝鲜将来的行为。新闻结尾提到,联合国官员很快将参观核反应堆,他们希望这些核反应堆在几周内关闭。由此可知,联合国官员希望朝鲜关闭核反应堆,故答案为A)。

News Item Two

整体预测

第4题选项中的front tyre,brake和front lights等表示汽车零件的词表明,新闻与汽车有关。结合blew out,ineffective,broken和destroyed推测,新闻可能与车祸有关。

Five children and at least one other person have been killed in a small bus crash near the French city of Troyes, south-east of Paris,officials say.

The small bus,said to be carrying children aged 13 to 14,collided with a lorry on a minor road.One of two adults on board also died.Several other people were hurt,reports say.

President Francois Hollande has spoken of his very great sadness at the crash,in a statement from the Elysee Palace.Interior Minister Bemard Cazeneuve was due to go the scene of the accident close to Courteranges in the Orient Forest national park in France’s Aube region.

Local MP Jean-Claude Mathis told French TV that the two vehicles had collided head on.Unconfirmed reports suggested the small bus had been driven into the path of the lorry.The front of the small bus was completely destroyed in the accident.Prime Minister Manuel Valls said an inquiry would determine what led to the crash.

3.How many people have been killed in the accident?

解析B)。选项均为表示约数的数字表明,本题可能考查人数。新闻开头说,在一起小型公共汽车相撞事件中,有五名儿童和至少一名成人死亡。由此可知,共有至少六人死亡,故答案为B)。

4.What damage was caused to the small bus in the crash?

解析D)。选项中的front tyre,blew out,brake,ineffective和broken等词表明,本题可能考查一辆车所遭受的破坏情况。新闻结尾部分提到,在这场车祸中,小型公共汽车的前面被完全撞坏了,故答案为D)。

News Item Three

根据选项中的toothache,teeth problem,brush their teeth和clean the gum等可以推断,本则新闻可能与牙齿方面的疾病和护理有关。

整体预测

Bad teeth can be painful —and worse,they can even be deadly.Infections of the gums and teeth can release bacteria into the blood system.Those bacteria can increase the chances of a heart attack or stroke and worsen the effects of other diseases.And adults are not the only ones at risk.Last week,a twelve-year-old boy in the Washington area died when a tooth infection spread to his brain.Doctors said it might have been prevented had he received the dental care he needed.Experts at the National Institutes of Health say good dental care starts at birth.Breast milk, they say,is the best food for the healthy development of teeth.Breast milk can slow bacterial growth and acid production in the mouth.But dentists say a baby’s gums and early teeth should be cleaned after each feeding.Use a cloth with a little warm water.Do the same if a baby is fed with a bottle.Experts say if you decide to put your baby to sleep with a bottle,only give the child water.

5.What is not the symptom resulting from bad teeth?

解析A)。根据选项特征推断本题可能考查某种病的症状。新闻第一句提到,坏牙齿会很疼。接着提到,牙龈和牙齿的感染会向血液系统中释放细菌,这些细菌会增加心脏病发作或中风的风险。由此可知,坏牙齿可能会导致牙疼、心脏病发作或中风,故答案为A)。

6.What does the example of the twelve-year-old boy imply?

解析A)。选项均为概括性较强的陈述句,故推测本题可能考查新闻中包含的某个观点。新闻中提到,成年人不是唯一面临牙齿问题的风险的人。随后讲了12岁小孩因牙齿感染扩散到头部而丧失生命的例子。由此表明,不仅大人会遭受牙齿问题困扰,小孩也面临同样的问题,故答案为A)。

7.What do we learn about babies from the news report?

解析B)。根据A)中的as the adult do推测,they指代未成年人或小孩。本题可能考查小孩牙齿的护理方法。新闻结尾部分提到,牙医说婴儿的牙龈和早期的牙齿在每一次喂食之后都应当清洁,应该用一小块温湿的布来擦,故答案为B)。