1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.27.2.1 Section A
Section A

News Report One

整体预测

根据选项中重复出现的concussion以及其中的memory loss,slow reaction和emotional instability可推测,该新闻可能与脑震荡及其症状有关。

Soccer is not a violent game.But players can hit the ball with their head and collidewith other players,the ground and goal posts.Catherine McGill,a neuropsychologist,examines many children who have suffered concussions.[1]Concussions are the most common brain injury while playing soccer.She says concussions from soccer and other youth sports are increasing.

“One,we are getting better,and I say‘we’meaning parents,coaches and medical providers alike,are getting better at recognizing and responding to that injury,and that’s a huge testament to media paying more attention to this and leagues paying more attention to the safety of their players.Also,kids are getting bigger,faster,stronger across the sports,and so more injuries may be occurring simply because of that,and more kids are playing sports,and they’re playing more frequently.”

Catherine McGill spoke at a recent conference on ways to make soccer safer for young players.The meeting was held recently in Washington,D.C.Later,she spoke to VOA about her efforts.[2]She says researchers are examining the effects of soccer-related head injuries.They want to know if repeated hits to the head can cause chronic traumatic encephalopathy,or CTE.CTE is a brain disorder than worsens as a person ages.

1.Which is the most common brain injury while playing football?

【解析】B)。新闻中提到,脑震荡是踢足球时最常见的脑损伤,故答案为B)。

2.What can we learn from the news report?

【解析】D)。新闻中提到,凯瑟琳·麦吉尔称研究人员正在研究与足球相关的头部损伤的影响,由此可知,其影响仍然是未知的,故答案为D)。

News Report Two

整体预测

根据选项中重复出现的百分数以及其中的fall,stocks,trading和stock markets可推测,该新闻可能与某股票市场的交易及其价格的下跌有关。

U.S.stock prices fell sharply Monday,following conflicts in the Middle East,and weaker economies in China and in Europe.The stocks lost between 2 percent and 3 percent in trading.

The weaker economy in China“reignited fears of a global slowdown”.[3]Chinese stocks fell about 7 percentMonday.This caused officials to halt trading for the day to stop the falls on the Shanghai and Shenzhen exchanges.It was the first time China used a“circuit breaker”.A“circuit breaker”in a stock exchange stops trading that happens when investors panic and sell too much in too short a time.Reports showed that Chinese manufacturers are not producing as much as before.Investors say China’s economic growth is slowing.

China is the world’s second-largest economy and a key market for many other nations.Japan’s Nikkei index was down 3 percent,and Hong Kong’s Hang Seng index fell more than 21/2 percent by the close of trading. European markets followed Asia’s lead.[4]Germany’s stock market was down more than 4 percent.The British stock market fell by more than 2 percent.Meanwhile,crude oil prices increased.Analysts are concerned that tension between oil producers Saudi Arabia and Iran might reduce energy supplies.

3.What do we know from the news report?

【解析】A)。新闻中提到,周一,中国股票下跌约7%。这导致官员们停盘,以阻止沪深交易所继续下跌。由此可知,答案为A)。A)中的caused officials...the day是原文信息的再现。

4.How much did the Germany’s and British stock markets fall?

【解析】C)。新闻末尾提到,德国股市下跌超过4%,英国股市下跌超过2%。故答案为C)。

News Report Three

整体预测

根据选项中重复出现的数字,时间,it以及其中的from...to,carried people,turned over as...和a...boat可推测,it可能代指某艘船,该新闻可能与一起翻船事故有关,可能涉及其发生的时间、所载人数等问题。

The United Nations says that 500 people may have died when their boat sank in the Mediterranean Sea.On Monday, witnesses and survivors told VOA that a smuggler’s boat turned over with about 500 people on board.[5]/[6]It happened on April 8.The Somali government says 200 of its 200 of its nationals drowned.The United Nations’ refugee agency says the boat was bound for Europe from Libya.It carried people from Somalia,Ethiopia,Sudan, Syria and Egypt.[7]The accident happened somewhere between Libya and Italy as smugglers tried to move some people from a smaller boat to a larger,more crowded boat.The survivors swam to the original boat and were rescued after drifting in the sea for three days.A large ship took them to Greece.The United Nations says almost 180,000 refugees and migrants have reached Europe this year.Almost 800 have died or gone missing.

5.How many nationals from Somali were drowned in the accident?

【解析】A)。新闻中提到,索马里政府称其国民中有200人溺亡。故答案为A)。

6.When were the survivors rescued?

【解析】C)。新闻中提到,它(翻船事故)发生在4月8日……幸存者游到了原来的小船,并在海上漂流了三天之后获救。由此可知,幸存者在4月12日获救。

7.What can we learn about the boat from the news report?

【解析】C)。新闻中提到,船到利比亚和意大利之间的某个地方时,走私者试图把一些人从一艘较小的船转移到一艘更大、更拥挤的船时,事故发生了。由此可知,答案为C)。