1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.23.2.1 Section A
Section A

News Report One

整体预测

根据选项中重复出现的表示身体部位的词语,inflammation和blood poisoning可推测,该新闻可能与身体某部位发炎有关,可能涉及由此引发的疾病。

If you’re serious about fitness,you know the importance of training your muscles and your brain.Without the right prep,you won’t have the physical or mental endurance to finish,whether it’s a five-k or an Ironman.[1]But it turns out that it may be just as important to train your gut—or suffer inflammatory consequences.So says a study in the International Journal of Sports Medicine.

Researchers sampled the blood of 17 runners before and after a 24-hour ultramarathon—where runners covered anywhere from 75 to 130 miles on foot.During the race,their guts got leaky—due to a lack of blood flow to the intestines,and the physical trauma from so many jarring miles.Gut bacteria escaped into the blood,where some released toxins.The runners’bodies then responded by launching an immune response,and inflammation set in.

Some runners actually had blood profiles identical to those of patients admitted to the hospital with blood poisoning,or sepsis.[2]But the most well-trained competitors avoided the problem.Their bodies launched a counterattack,unleashing anti-inflammatory compounds to tamp down their bodies’immune overreaction.The authors say just four hours of activity is extreme enough to kick off this chain of inflammation.

1.Which part is often overlooked by those who are serious about fitness?

【解析】C)。新闻中提到,如果你真的很在意健康,那你就该知道锻炼肌肉以及大脑有多重要……但事实证明,训练内脏同样也很重要——不然就会遭受炎症的折磨。由此可知,答案为C)。

2.What can we learn from the news report?

【解析】B)。新闻中提到,有些运动员的内脏出现渗漏……有些还释放了毒素……但大部分受过良好训练的参赛选手并没有出现这些问题。由此可知,答案为B)。B)中were free from对应文中的avoided。

News Report Two

根据选项中重复出现的百分数以及其中的get their needs from,observe...expressions,ask...needs和wait...consultations可推测,该新闻可能与了解某人需求的方法有关,可能涉及各方法的使用率。

整体预测

The U.S.made its first export of crude oil in four decades last Thursday.The exports were banned in the mid-1970s.That ban was lifted a few weeks ago.

The Arab Oil Embargo began in 1973.Arab nations who produce oil dramatically limited their shipments to the U.S.[3]This was done to punish the U.S.over its military support for Israel.The Arab cartel later expanded the embargo to other countries,and oil prices soared worldwide.[4]By 1974,the price of oil had risen from$3 per barrel to nearly$12 globally.U.S.prices were much higher.

The embargo had many short-and long-term effects on global politics and the global economy.The skyrocketing prices led to a drop in demand for oil.Countries looked to alternative energy sources such as natural gas, nuclear energy and coal,says the Gale Encyclopedia of U.S.Economic History.Oil-producing nations outside the Middle East increased their production and relied more on domestic supply.President Barack Obama has looked for energy sources apart from imported oil,such as natural gas from wells in the U.S.

3.Why did the Arab nations limit their oil export to the U.S.?

【解析】C)。新闻中提到,生产石油的阿拉伯国家极大地限制了他们对美国的出口,这是为了惩罚美国对以色列的军事支持。由此可知,答案为C)。

4.How much was the price of a barrel of oil in 1974?

【解析】B)。新闻中提到,1974,石油价格从每桶3美元上升到全球近12美元。故答案为B)。

News Report Three

整体预测

根据选项中重复出现的表示价格的词语,it以及其中的losses into gains,import restrictions,stoc trading,co-operating和products可推测,it可能代指某公司,该新闻可能与其盈亏、进口、股票交易、合作、产品等问题有关。

Shares in Chinese telecom equipment maker ZTE listed in Hong Kong have fallen 11.7%after trading resumed for the first time in a month.Its shares had been suspended from trading since 7 March,at the request of the company.That was when the U.S.announced restrictions against ZTE for alleged violations of U.S.export controls regarding Iran.

The company has revised down its 2015 profit,citing U.S.trade restrictions.Tech firm ZTE said net profit for last year was 3.2bn Chinese yuan($493.3m;£350m).[5]In January,the company indicated its 2015 net profit was 3.8bn yuan.[6]ZTE said the trimmed profit figure was due to a“reassessment”of future cash inflows, arising from related contracts following U.S.export restrictions.

The company has announced to shareholders that it is currently co-operating with the U.S.Commerce Department,the U.S.Department of Justice,the U.S.Department of Treasury and other relevant U.S. government departments,in their respective investigations of ZTE’s compliance with the U.S.Export Administration Regulations.

ZTE is the second-biggest supplier of telecommunications equipment in China,after Huawei.Based in Shenzhen,[7]ZTE is known for its smartphones,but the company also makes semiconductors and other products.

5.What was ZTE’s net profit in 2015?

【解析】D)。新闻中提到,中兴通讯表示其去年净利润为32亿元……月,该公司表示其2015的净利润为38亿元。故答案为D)。

6.Why did ZTE cut its profit figure?

【解析】A)。新闻中提到,中兴通讯表示削减利润数字是由于“重估”0未来现金流入,故答案为A)。A)中的revaluation对应文中的reassessment。

7.What can we learn about ZTE from the news report?

【解析】D)。新闻末尾提到,中兴通讯因其智能手机而闻名,但该公司也生产半导体和其他产品。由此可知,答案为D)。