1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.21.2.1 Section A
Section A

News Report One

整体预测

根据选项中重复出现的it can以及其中的digestion,absorption of nutrients,weight gain,exercise和living habits可推测,该新闻可能与某物对身体消化系统、营养吸收以及增重的影响有关,可能涉及运动和生活习惯等因素。

[1]Looking for a diet that will help you burn fat?Consider the chili.Because capsaicin,the chemical compound that gives chili peppers their kick,appears to prevent weight gain in mice that are fed a high-fat diet.The finding was presented at the Biophysical Society’s annual meeting in Baltimore.

[2]Obesity is caused by an energy imbalance:more calories go in than go out.So,conventional wisdom has it, to tip the scales the other way,you could eat less.Or move more.But maybe there’s a third option.

Researchers treated mice to a diet high in fats.But some rats also got a pinch of capsaicin.After 25 weeks,the mice with added spice gained less weight than those on fat alone,even though they ate and drank the same amount. Seems the mice that got the client treatment were more likely to get off their rodent rears:they naturally spent more time exercising than their fat-fed counterparts.

But before you stock up on chili-flavored Cheetos,keep in mind that mice that ate a well-balanced diet in the first place were the most active and sleek.So feel free to use your Sriracha.But maybe skip the chips.

1.Why chili can help you burn fat?

【解析】D)。新闻开头提到,想找一种可以帮助你燃烧脂肪的食物吗?考虑考虑辣椒吧。因为能与辣椒对抗的化合物辣椒素似乎能够阻止那些用高脂肪来喂养的小鼠增加体重。由此可知,辣椒能帮助你燃烧脂肪的原因在于辣椒素能阻止体重的增加,故答案为D)。

2.What is the reason for obesity according to the news report?

【解析】C)。新闻中提到,肥胖是由能量不均衡引起的:摄入的热量比消耗的多。由此可知,答案为C)。 News Report Two

整体预测

根据选项中重复出现的百分数以及其中的get their needs from,observe...expressions,ask...needs和wait...consultations可推测,该新闻可能与了解某人需求的方法有关,可能涉及各方法的使用率。

Buying what we don’t need.A creditcard.com survey found that 75 percent of Americans had made an impulse purchase in 2014.[3]A Nielsen survey found that 52 percent of people in Thailand had done this,48 percent in India. And retailers everywhere have certain tools they use to get people to buy.

The goal is to look at a shopper and find out what they emotionally crave in a shopping experience and give that to the shopper.How do retailers do that?By studying you in the store to see what you like and what you want.

[4]One way to measure how a shopper is feeling is to watch people anonymously.From cameras that are based on different areas of the store that literally look at somebody’s face and see what kind of facial micro expression they’re showing to find out what emotional they’re feeling in whatever given time.Another way is to track volunteer shoppers wearing monitoring devices.They showed me how this is done in their lab.A wrist monitor captures my heart rate,blood pressure and skin temperature to measure my emotional reactions.Special glasses show exactly what I’m looking at,to pinpoint what draws my attention.

3.How many people in Thailand made impulse purchases in 2014?

【解析】C)。新闻开头提到,尼尔森的一项调查发现泰国有52%的人如此做(冲动消费),印度有48%。故答案为C)。

4.How do retailers know what the shoppers need?

【解析】B)。新闻中提到,目标是观察消费者,找到他们需要什么,满足他们的需要。……其中了解消费者感受的一个办法就是默默观察。从商店不同位置的摄像机可以看到消费者的面部,并能观察到其在寻找自己所爱商品的微表情。由此可知,零售商通过观察消费者的面部表情来得知其需求,故答案为B)。

News Report Three

整体预测

根据选项中重复出现的cause,cancer,processed meat以及其中的environment,wine和haze可推测,该新闻可能与致癌因素有关,可能涉及加工肉类、环境、酒类、雾霾等。

[5]Eating processed meat can cause cancer,World Health Organization experts said Monday.Processed meat is meat that has been preserved by curing,salting,smoking,drying or canning.

Experts from the WHO’s International Agency for Research on Cancer(IARC)in Lyon,France,studied 800 cases.IARC researchers linked processed meat,such as hot dogs and ham,to bowel cancer,as well as pancreatic cancer and prostate cancer.The IARC has included processed meat in its group 1 list,for which there is“sufficient evidence”of links to cancer.[6]Tobacco,asbestos,and diesel fumes are also on the group 1 list.WHO experts also called red meat,including beef,lamb and pork,“probably”carcinogenic to humans.

Dr.Kurt Straif is with the IARC.[7]He said in a statement that the risk of cancer increases with the amount of meat a person eats.A person who consumes 50 grams of processed meat per day—about two pieces of bacon— increases his or her risk of bowel cancer by 18 percent.Health experts in some countries already advise against eating large amounts of red and processed meat.But those advisories had been centered on the increased risks of heart disease and obesity.

5.What is the news report mainly about?

【解析】C)。新闻开头提到,世界卫生组织专家周一表示,食用加工肉类会导致癌症,接着新闻围绕此内容展开,由此可知,新闻主要在讲加工肉类可致癌,故答案为C)。

6.Which is included in the IARC’s group 1 list?

【解析】D)。新闻中提到,国际癌症研究机构已将加工肉类列为名单的第一组,其已经掌握它与癌症相关联的“充足证据”。烟草、石棉、柴油油烟同样位于列表第一组。由此可知,答案为D)。

7.What can we learn from Dr.Kurt Straif?

【解析】A)。新闻中提到,国际癌症研究机构的库尔特博士在一份声明中表示,一个人的食肉量越多,患癌症的风险就会增加。故答案为A)。A)中的rate对应文中的risk;the intake of meat对应文中的the amount of meat a person eats。