1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.17.2.3 Section C
Section C

Passage One

整体预测

本短文第16题选项中的came into being和purpose,第18题选项中的kites,electricity以及重复出现的lightning,第17题均为表示功用的动词短语表明,短文可能与风筝、电或闪电有关,可能涉及这三者的起源或用途。

[16]No one knows for sure just how old kites are.In fact,they’ve been in use for centuries.25 centuries ago, kites were well-known in China.These first kites were probably made of wood.They may even have been covered with silk,because silk were used a lot at that time.

Early kites were built for certain uses.[17]In ancient China,they will use to carry ropes to cross rivers. Once across,the ropes were tied down and wooden bridges would hang for them.Legend tells of one General who flew musical kites over the enemies’camp.The enemy fled,believing the sounds to be the warming voices of angels.By the 15th century,many people flew kites in Europe.Marco Polo may have brought the kite back from his visit to China.The kite has been linked to great names and events.For instance,[18]Benjamin Franklin used the kite to prove the lightning is electricity.He flew the kite in the storm.He did this in order to draw lightning from the clouds.He tied a metal key and a strip of silk to the kite line.The silk ribbon would stop the lightning from passing through his body.Benjamin’s idea was first laughed at.But later on,it led to the invention of the lightning rod.

With such grand history,kite flying is sure to remain an entertaining and popular sport.

16.What does the speaker say about kites?

【解析】B)。短文开头提到,没有人知道风筝的确切年龄,即没有人知道风筝诞生的确切时间。选项中的when they came into being是对短文中just how old kites are的同义转述。come into being意为“开始存在;产生;诞生”。

17.What did ancient Chinese use kites to do?

【解析】A)。短文中提到,在古代中国,风筝用于携带绳子以渡过河流。A)的内容是短文中信息的再现。

18.Why did Benjamin Franklin fly a kite in a storm?

【解析】D)。短文中提到,本杰明·富兰克林用风筝来证明闪电就是电。D)的内容是短文中信息的再现。

Passage Two

整体预测

本短文第19题、21题选项中重复出现的she,第19题选项中重复出现的languages,第20题选项中的immunity,abroad,foreign,culture和cross-cultural表明,短文可能与女性的学习经历有关,可能涉及出国学习外语。

[19]I have learned many languages,but I’ve not mastered them the way the professional interpreter or translator has.Still,they have open doors for me.They have allowed me the opportunity to seek jobs in international contexts and help me get those jobs.[20]Like many people who have lived overseas for a while,I simply got crazy about it.I can’t imagine living my professional or social life without international interactions.Since 1977,I have spent much more time abroad than in the United States.I like going to new places,eating new foods and experiencing new cultures.If you can speak the language,it’s easier to get to know the country and its people.If I had the time and money.I would live for a year in as many countries as possible.Beyond my career,my facility with languages has given me a few rare opportunities.[21]Once,just after I returned from my year in Vienna,I was asked to translate for a German judge at Olympic level horse event and learned a lot about the sport.

In Japan,once when I was in the studio audience of a TV cooking show,[22]I was asked to go up on the stage and taste the beef dish that was being prepared and tell what I thought.They asked“Was it as good as American beef?”It was very exciting for me to be on Japanese TV,speaking in Japanese about how delicious the beef was.

19.What does the speaker say about herself?

【解析】B)。短文开头提到,说话者学过许多语言。由此可知,她能够说好几种语言。B)中的can speak对应短文中的learned;several对应many。

20.What does the speaker say about many people who have lived overseas for a while?

【解析】D)。短文中提到,如同许多在国外居住过一段时间的人,她对此也非常感兴趣,无法想象没有国际互动的职业和社会生活。D)中的have an intense interest对应短文中的got crazy about;cross-cultural interactions对应international interactions。

21.How did the speaker’s experience of living in Vienna benefit her?

【解析】C)。短文中提到,说话者从维也纳返回后,就被邀请在奥林匹克赛马项目中为一位德国裁判做翻译,并从中学习了大量的体育运动知识。

22.What was the speaker asked to do in a Japanese studio?

【解析】A)。短文中提到,说话者被邀请走上舞台品尝一道牛肉菜,并告知她的看法。A)中的give her comment是对短文中tell what I thought的同义转述。

Passage Three

整体预测

本短文第23题选项中重复出现的he以及education和grew up,第24题选项均为描述人的品质的形容词,第25题选项均为表动作的动词短语表明,短文可能与一位男性的经历有关,可能涉及其成长、教育、为人处世或工作。

[23]Dr.Ben Carson grew up in a poor single-parent household in Detroit.His mother,who had only a third-grade education worked two jobs cleaning bathrooms.[24]To his classmates and even to his teachers,he was thought of as the dumbest kid in his class,according to his own not-so-fond memories.

He had a terrible temper,and once threatened to kill another child.Dr.Carson was headed down a path of self-distraction until a critical moment in his youth.His mother convinced that she had to do something dramatic to preventing from leading a life of failure laid down some rules.He could not watch television except for two programs a week,could not play with his friends after school until he finished his homework.[25]And had to read two books a week,and write book reports about them.His mother’s strategy worked.“Of course,I didn’t know she couldn’t read.So there I was submitting these reports,”he said.“She would put check marks on them like she had been reading them.As I began to read about scientists,economists and philosophers,I started imagining myself in their shoes.”As he got into the habit of hard work,his grades began to soar.Ultimately,he received a scholarship to attending Yale University,and later he was admitted to the University of Michigan Medical School.

He is now a leading surgeon at Johns Hopkins Medical School and he is also the author of the three books.

23.What do we learn about Ben Carson?

【解析】C)。短文开头提到,本·卡森成长于一个贫穷的单亲家庭。C)的内容是短文中信息的再现。

24.What did Ben Caron’s classmates and teachers think of him when he was first at school?

【解析】B)。短文中提到,根据本·卡森自己的记忆,对于他的同学,甚至是老师来说,他都被认为是班上最笨的。stupid与dumb同义。

25.What did Ben Carson’s mother tell him to do when he was a school boy?

【解析】A)。短文中提到,放学后直到完成家庭作业才能与朋友们玩耍,还要一周阅读两本书,并写出读书报告。