1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.15.2.3 Section C
Section C

Passage One

整体预测

本短文三道题的选项中重复出现的drugs和use(r),以及helps...escape reality,gives rise to... instability,hurts,cause...problems,hard to get rid of和fatal表明,短文可能与药物滥用或吸毒有关,可能涉及其危害、使用群体等。

To help ourselves and others,it’s important to know something about drugs.A drug is a chemical substance.It can bring about a physical,emotional,or mental change in people.Alcohol and tobacco are drugs.Caffeine,a substance found in coffee and some soft drinks,is also a drug.Drug abuse is the use of a drug,legal or illegal,[16]that hurts a person or someone close to him.

A drug user is the person who takes the drug.There are many kinds of drug users.Experimental users may try drugs once or twice.They want to see what the effects will be.[17]Recreational users take drugs to get high.They use drugs with friends or at parties to get into the mood of things.Regular users take drugs all the time.But they are often able to keep up with a normal routine of work.[18]Dependent users can’t relate to anything but drugs.Their whole life centers around drugs.They feel extreme mental or physical pain without drugs.It’s not always easy to tell if someone is using drugs.In the early stages,drug use is often hard to see.Sometimes people like drugs or need drugs so much they can’t do without them.They are dependent upon drugs.Only a few kinds of drugs can cause physical dependence,but almost any drug,when it’s misused,can make a person think he needs it all the time.By this time,it’s too late and the person is hooked.

16.What does the speaker say about drug abuse?

【解析】D)。短文中提到,药物滥用是指合法或非法使用药物,但(滥用药物)会伤害一个人或其周边的人。由此可知,答案为D)。those around them对应短文中的someone close to them。

17.What does the speaker say about recreational drug users?

【解析】B)。短文中提到,娱乐性的吸毒者(recreational drug users)吸毒的目的是过把瘾(get high),故答案为B)。

18.What does the speaker say about drug dependents?

【解析】C)。短文中提到,毒品依赖者(dependent users)除了毒品,什么也不关心,他们的整个生活以毒品为中心。如果没有毒品,他们在心理或生理上会感到极度的痛苦,有时如果没有毒品,他们就活不下去了。几乎任何一种毒品被滥用时,都能使人时时刻刻想吸毒。到这时为时已晚,且依赖毒品的人已经无法自拔。概括以上信息可知,毒品依赖是很难戒掉的,故答案为C)。

Passage Two

整体预测

本短文四道题选项中的tasty...food,diet,tested,promoted,expected,competitive price,low expectations,vigorous promotion,unique ingredients,matches...packaging,has...implication for consumers和tricks...purchasing表明,本短文可能与某种健康食品或饮食有关,可能涉及其特点、成功的因素和营销手段等。

According to Charles Harper,chairman of ConAgra,the Healthy Choice’s line of frozen dinners,began with his own heart attack.It had been brought on by years of eating anything he could get his hands on.[19]As he lay in hospital recovering,Harper imagined the line of healthy frozen foods that tasted good.[20]The Healthy Choice product line was carefully tested with consumers before being introduced to the general public.

ConAgra’s research and development staff spent a year working on the instruction:whatever the cost don’t sacrifice taste.The first test market results surprised even the ConAgra team.[21]The low-sodium low-fat frozen dinners sold much better than expected.According to the firm’s vice-president of marketing and sales,we benefited from low expectations.The products were much better than people thought they would be.This finding supported ConAgra’s decision to position the product against other high-quality frozen dinners rather than as a diet or a health food.The new product’s brand’s name and packaging were an important part of the development process.[22]The name“Healthy Choice”was chosen for the positive implication it held for consumers.Because ConAgra felt the product would be impulse purchase,it was important to make the items stand out in the freezer case.This was accomplished through the dark green packaging that not only differed from the competitors but also suggested freshness and richness in vitamins.

19.What did Charles Harper think of while he was in hospital?

【解析】B)。短文中提到,在医院恢复期间,哈珀想象着一个能生产既健康又好吃的冷冻食品的生产线,故答案为B)。

20.What does the passage say about the Health Choice product line before it went to market?

【解析】A)。短文中提到,“健康选择”的系列产品向大众推出前会用消费者仔细测试,故答案为A)。

21.What is said to contribute to ConAgra’s business success?

【解析】B)。短文中提到,低钙低脂肪的冷冻食品卖得比预期的好得多。公司主管营销的副总裁说他们(的成功)得益于低期望值。

22.What does the speaker say about the name“Healthy Choice”?

【解析】C)。短文中提到,选用“健康选择”这一名字对健康的消费者具有积极含意,故答案为C)。

Passage Three

整体预测

结合重复出现的practice(d),minor,以及states(州),a minimum age limit for execution,executed,South Carolina,death sentence和sentenced to death,以及第24题的选项以whether或what等特殊疑问词开头可推测,短文可能与美国各州对死刑的年龄限制有关,可能涉及围绕未成年人(minor)的死刑而展开的争论。

[23]In the United States,36 states currently allow capital punishment for serious crimes such as murder. Americans have always argued about the death penalty.[24]Today,there is a serious question about this issue: Should there be a minimum age limit for executing criminals?In other words,is it right for convicted murderers who kill when they are minors—that is,under the age of 18—to receive the death penalty?

In most other countries of the world,there is no capital punishment for minors.In the United States,though, each state makes its own decision.Of the 36 states that allow the death penalty,30 permit the execution of minors.

In the state of South Carolina,a convicted murderer was given the death penalty for a crime he could’ve committed while he was a minor.[25]In 1977,when he was 17 years old,James Terry Roach and two friends cruelly murdered three people.Roach’s lawyer fought the decision to execute him.The young murderer remained on death row for ten years while his lawyer appealed to the governor.The lawyer argued that it is wrong to execute a person for a crime he committed while he was a minor.In the United States,the governor of a state has the power to change a sentence from the death penalty to life in prison.[25]Nonetheless,the governor of South Carolina refused to stopthe execution.Roach was finally executed in 1986.

23.What does the speaker say about the death penalty in the United States?

【解析】A)。短文中提到,在美国,目前有36个州允许对类似谋杀等严重的犯罪分子实施死刑。美国共有50个州,36个属于多数。问题中的death penalty对应原文中的capital punishment,均意为“死刑”。

24.What is the focus of the debate around the death penalty?

【解析】B)。短文中提到,美国人在关于死刑的问题上总是争论不休。今天,关于这个争论点(issue)存在着严肃的问题:处死罪犯是否应该有最低年龄限制,即围绕死刑展开的争论的焦点,故答案为B)。

25.What does the speaker say about James Terry Roach?

【解析】D)。短文中提到,1977年,17岁的洛奇(Roach)与两位朋友一起残忍地杀死了三个人。短文末尾提到,但是,南卡罗来纳州州长拒绝停止死刑。罗奇在1986年最终被执行死刑。17岁在美国属于未成年人(minor),所以罗奇因其在未成年时犯的罪行(murdered)被执行死刑,故答案为D)。