1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.15.2.1 Section A
Section A

News Report One

整体预测

根据选项中重复出现的South Korean men/women,spend...time,skincare和表示价格的词语可推测,该新闻可能与韩国男士和女士在护肤品方面的花费有关,可能涉及具体费用。

If you have never used a Korean face cream made from snail slime,then you may be missing out.Likewise you may be being left behind if you don't spend an hour or two each week wearing a Korean face mask made from seaweed.These are two products at the forefront of the latest big trend to hit the global skin care and cosmetics industry—the boom in such items developed and made in South Korea.

The Asian country has long been obsessed with skincare—South Korean women spend twice as much of their income on beauty products and make-up than their American counterparts.Meanwhile,[1]South Korean men spend more on skincare than those in any other country.Such a dedication to looking and feeling good means that South Korea is at the forefront of research into new skincare products,and its exports of such items are soaring.

[2]Last year,South Korea exported more than$2.64bn(£1.85bn)of cosmetics goods,a new high,according to the Korea Customs Service.[2]This compares with$1bn in 2012,and$1.91bn in 2014.

1.What can we learn from the news report?

【解析】C)。新闻中提到,韩国女性在美容产品和化妆品上的花费比美国的女性多了一倍。与此同时,韩国男人在护肤品上的花费要比其他国家的要多。由此可知,答案为C)。C)是原文信息的再现。

2.How much more cosmetics goods did South Korea export in 2015 than in 2014?

【解析】A)。新闻末尾提到,去年(2015年)韩国出口了超过26.4亿美元(18.5亿英镑)的化妆品……相比之下,2012年为10亿美元,2014年的19.1亿美元。由此可知,2015年的出口量比2014年多7.3亿美元,故答案为A)。

News Report Two

整体预测

根据选项中重复出现的“become+描述性词语”,he says/explains,veterans以及其中的physical damage和battlefield explosion可推测,该新闻可能与军人退伍后的变化及其原因有关。

Scientists have been studying the effect of explosions on soldiers' brains since World War I.[3]Some military veterans who survived powerful explosions may become violent or experience depression.It may be difficult for the former soldiers to concentrate on what they are doing.Their feelings may change quickly—from happy to sad or even angry.

Now,researchers have found that the soldiers' brains suffered physical damage.Researchers examined the brains of former soldiers who had died.These veterans had been injured in a battlefield explosion,but it was not what caused their death.The researchers discovered evidence that nerve fibers in the front of the brain had been damaged.

Professor Vassili Koliatsos led the study.He says the discovery explains why the veterans had a condition known as‘shell shock' and[4]the physical damage was often found near blood vessels inside the skull.He says this suggests that the force of the explosion pushed blood from the chest into the brain.This caused the brain to quickly swell or become enlarged.He says when the brain swells,it pushes against the skull.The professor says that,as a result of the study's findings,doctors may decide to give different medicines to veterans suffering from post-traumatic stress disorder.

3.What changes might the veterans survived from powerful explosions have?

【解析】C)。新闻开头提到,一些在巨大爆炸中幸存的老兵可能会变得暴力或患抑郁症。由此可知,答案为C)。

4.What can we learn about Professor Koliatsos from the news report?

【解析】B)。新闻中教授称,物理性损伤通常发生在颅内血管的附近。由此可知,答案为B)。B)是原文信息的再现。

News Report Three

整体预测

根据选项中重复出现的百分数,表示总额的词语以及其中的“morbidly obese”,obese...underweight和obesity and diet可推测,该新闻可能与肥胖有关,可能涉及其种类、人数、所占比例、与饮食的关系等问题。

[5]A new report says there are now more obese people in the world than there are underweight people.Obesity is a condition in which the body stores large,unhealthy amounts of fat.Obese individuals are considered overweight. For the study,the researchers compared the body measurements of almost 20 million adults.They found that from 1975 to 2014,global obesity rates for men increased from 3.2 percent of the population to 10.8 percent.For women, it rose from 6.4 percent to 14.9 percent.They estimate that in 2014 there were 266 million obese men and 375 million obese women worldwide.That represents about 9 percent of the more than 7 billion people alive today.

[6]The study found that more than 2.3 percent of men and 5 percent of women are considered severely obese.A severely obese individual has a body mass index(or BMI)of over 35 kilograms per square meter.BMI is a way to measure a person’s height compared to their weight.The study also found that about 1 percent of men and 2 percent of women are considered“morbidly obese”.Such people have difficulty with simple activities because they are overweight.[7]The researchers say there are now 55 million morbidly obese adults worldwide.

5.What is the news report mainly about?

【解析】C)。新闻开头提到,一份新报告指出世界上的胖人比瘦人多,接着整篇报道用多组数据说明这一问题。由此可知,报道主要讲胖人比瘦人多,故答案为C)。

6.About how many of the men and women are considered severely obese?

【解析】B)。新闻中提到,研究发现超过2.3%的男性和5%的女性被认为严重肥胖。故答案为B)。

7.How many morbidly obese adults are there all over the world?

【解析】D)。新闻末尾研究人员称现在全球有5500万病态肥胖的成年人。故答案为D)。