1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.11.2.1 Section A
Section A

News Report One

整体预测

本新闻两道题选项中的the International Labour Organization,basic social protection,rising unemployment,many/few countries和economic/current crisis表明,新闻可能与经济危机和失 业率有关,可能涉及国际劳工组织和各国采取的措施。

978-7-111-54728-0-Chapter10-2.jpg

名师点睛

[1]The International Labour Organization says the number of people without jobs is increasing.In its latest update on global employment trends,the agency says projections of the number of unemployed people this year range from 210 million to nearly 240 million people.The report warns that 200 million poor workers are at risk of joining the ranks of people living on less than 2 dollars per day in the past 3 years.[2]The Director General of the International Labour Organization Juan Somavia notes that some countries have taken measures to address the effects of the global crisis.However,he points out that many countries have not done so.And based on past experiences,it takes 4-5 years after economic recovery for unemployment to return to pre-crisis levels.Mr.Somavia says the International Labour Organization is proposing a global job’s agreement to deal with unemployment.

“Its key objective is to play so the center of recovery efforts,measures that would generate higher levels of employment and provide basic social protection for the most vulnerable.”

Questions l and 2 are based on the news report you have just heard.

1.What is the news report mainly about?

【解析】C)。新闻开头提到,国际劳工组织说,失业人数正在上升。后面则以全球就业趋势的最新报告进行说明。C)是对新闻中the number of people without jobs is increasing的同义转述。

2.What does Juan Somavia,Director General of the International Labour Organization say?

【解析】C)。新闻中提到,国际劳工组织总干事胡安·索马维亚指出,有些国家已采取措施应对全球危机的影响。然而,他还指出,很多国家还未采取措施。由此可知,很多国家还未意识到危机的严重性,所以没有采取措施,故答案为C)。

News Report Two

整体预测

本新闻两道题选项中的food,nationwide,calorie,protein,menu,fined,closed和warning 表明,新闻可能与某国的食品热量或蛋白质含量有关,可能涉及菜单和处罚措施。

978-7-111-54728-0-Chapter10-3.jpg

名师点睛

[3]Big fast food chains in New York City have started to obey a first-of-its-kind rule requiring them to post calorie counts write on the menu.

Cathy Nonas is with New York City Department of Health.

“We wanted to give people an opportunity to actually see the calories before they purchase the food and make a decision,an informed decision,that if they want to make the healthier choice,if they want to eat fewer calories they can and we expect this will have a huge impact on obesity,and of course if it has an impact on obesity,it will have an impact on diabetes and heart disease and high blood pressure.”

The new rule produced as part of an anti-obesity campaign,that also includes a recent citywide ban on artificial trans-fats in restaurant food.

The menu rule only applies to restaurants that serve standardised portion sizes and have 15 or more locations nationwide.

Starting last Saturday,[4]chains big enough to fall under the rule will face penalties about to 2,000 dollars for not showing calorie information in a prominent spot on their menus,preferably next to the price. Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard. 3.What are big fast food chains in New York City required to do according to the new rule?

【解析】B)。新闻开头提到,纽约大型快餐连锁店已开始执行关于必须在菜单上注明食物热量的新规。B)是对新闻中信息的同义转述,其中的put calorie information对应新闻中的post calorie counts。

4.What will happen to big restaurant chains that violate the new rule?

【解析】A)。新闻中提到,这项新规只适用于全国有15家以上门店的饭店,这些大型连锁饭店因未在菜单中的显著位置标明热量信息而违反新规,将面临2000美元的罚金。A)是对新闻中信息的同义转述,其中的fined对应新闻中的penalties。

News Report Three

整体预测

本新闻第5、6题选项中重复出现的business,以及plans,products,innovation,success, creation,rewards和culture表明,新闻可能与企业业务有关,可能涉及企业计划、企业商品、 企业创新、企业回报或企业文化。

978-7-111-54728-0-Chapter10-4.jpg

名师点睛

[5]Almost all companies recognize the importance of innovation today,but not many are able to integrate innovation into their business.

A commentary in the Shanghai Daily points out that innovation doesn’t mean piles of documents,it’s something more practical.The article says[6]many people tend to assume that innovation just means creating something new, but actually it’s more than that.It’s an attitude of doing things.A company should find ways to innovate not just in products but also in functions,business models and processes.

[7]The article cites the global giant Procter&Gamble as an example,saying a real innovative company should develop an innovation culture,and use it as a primary tool for success.Procter&Gamble has a“Corporate Innovation Fund”which offers big rewards for high risk ideas that succeed.It also has a special innovation facility for its employees.Sometimes,its employees are released from their daily jobs for weeks,and spend their time interrupting in the innovation facility instead.

In conclusion,the article says innovative ideas alone do not ensure success.It’s pointless unless there is a repeatable process in place to turn inspiration into financial performance.

Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.

5.What is the problem with many companies according to the news report?

【解析】D)。新闻开头提到,如今,几乎所有的公司都认识到创新的重要性,但很少有公司能将创新与业务相结合。D)是新闻中信息的再现,故为答案。

6.What do many people tend to think of innovation?

【解析】B)。新闻中提到,很多人往往认为创新就是创造新鲜事物。B)是对新闻中信息的同义转述,故为答案。

7.What does the company Procter&Gamble owe its success to?

【解析】C)。新闻中提到,《上海日报》的一篇评论引用了全球商业巨头宝洁公司的例子,指出一家真正的创新公司应该发展创新文化,并将创新文化作为成功的主要工具。由此可知,宝洁公司是因创新文化而成功。C)是新闻中信息的再现,故为答案。