1
大学英语四级真题详解+全真预测
1.9.2.1 Section A
Section A

News Report One

整体预测

本新闻两道题选项中多次或重复出现的college students和sleep表明,新闻可能与大学 生的睡眠有关,可能涉及睡眠习惯或睡眠充足与否等。

978-7-111-54728-0-Chapter08-2.jpg

名师点睛

You probably think college students are experts at sleeping.But parties,preparations for tests,personal problems and general stress can wreck a student’s sleep habits,which can be bad for the body and the mind.Texas Tech University is even offering a class called“Improving Your Sleep Habits”.[1]People suffering from sleep loss are at an increased risk from obesity,psychological problems and car crashes.Students who don’t get enough sleep have poorer attendance and lower grades.On top of all that,[2]a new study published in the Journal Learning&Memory finds you’re probably better off sleeping than making last-minute preparations for a test.200 college kids were taught to play some unfamiliar video games.Subjects who learned the games in the morning lost some skills when they played again 12 hours later,but they did much better after getting a good night’s sleep.[1]So,if you really want to do your job well,don’t forget to get some sleep.

Questions l and 2 are based on the news report you have just heard.

1.What is the news report mainly about?

【解析】C)。新闻中提到“睡眠不足的人存在患有肥胖症、产生心理问题和发生车祸的高风险。睡眠不足的学生出勤率较低且成绩较差”。新闻末尾总结说“因此,如果你真的想把工作做好,不要忘记睡会儿觉。”结合以上信息可知,本则新闻主要报道了“充足的睡眠对大学生的重要性”,故答案为C)。

2.What is the finding of the new study published in the Journal Learning & Memory

【解析】C)。新闻中提到“发表在《学习与记忆》期刊上的一项新研究发现,睡觉可能比考试前临时抱佛脚更加有效。”C)只是把sleeping与…preparations for a test/tests的位置颠倒了而已,但意思与原文相同。be better off…than…意为“与其……,不如……”。

News Report Two

选项中重复出现的airport(s),lack,以及facilities,British和service表明,新闻可能报 道英国机场的情况,可能涉及机场设施、服务等方面的不足。

整体预测

978-7-111-54728-0-Chapter08-3.jpg

名师点睛

Long queues,delayed flights and overcrowding at airports have become almost as much a topic for conversation in Britain as the traditional complaining about the weather.Meanwhile,there’re complaints that poor service at London’s major airports is discouraging foreigners from doing business in Britain.Much of the criticism is directed at the British Airports Authority,which runs 7 major airports,including the 3 main ones serving London.[3]The Competition Commission is now to investigate whether the British Airports Authority needs to sell off some of its assets.The idea is that competition between rival operators would lead to better service at airports.[4]The British Airports Authority recently bought by a Spanish company,says the root cause of the problem is not the ownership structure,but a lack of runway and terminal capacity,which is addressing through a programme of heavy investment.

Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard.

3.What is the Competition Commission going to investigate?

【解析】B)。新闻中提到“竞争委员会现在正在调查研究英国机场管理局是否应当廉价出售一些资产”,

B)的内容为新闻中信息的再现,故为答案。

4.What is the root cause of the poor service at British airports according to the British Airports Authority?

【解析】D)。新闻中提到“英国机场管理局……在一个大的投资项目中这样说:问题的根本原因不是所有权结构,而是跑道和航站楼客容量不足”,D)的内容为新闻中信息的再现,故为答案。

News Report Three

本新闻三道题选项中重复出现的nicotine(content),cigarette(s)和smokers,以及smoking 表明,新闻可能与香烟中的尼古丁含量要求有关,也可能涉及提示吸烟有害健康。

整体预测

978-7-111-54728-0-Chapter08-4.jpg

名师点睛

[5]Under the law in Massachusetts,tobacco companies have to measure the nicotine content of every type of cigarette and report the results.[6]The Department of Public Health in Boston gathers and carefully examines the figures,and then draws its conclusions:116 brands were looked at for the study.92 were found to have higher nicotine yields than they did 6 years previously.[6]The biggest increases tended to be in brands that were popular with young smokers,that worries the Department because of the addicted nature of nicotine.Stanton Glantz,a professor of medicine in San Francisco explains why.“The amount of nicotine that’s delivered in every type of cigarettes is 10 percent higher than it was 6 years ago,which means that it’s easier to get hooked and harder to quit. [7]The big tobacco companies have always insisted that they are frank with their customers about the dangers of smoking and provide them with enough detail to make an informed decision.However,[7]none of them were prepared to comment on this study or discuss the detailed nicotine content of their products.”

Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.

5.What do tobacco companies have to do under the law in Massachusetts?

【解析】D)。新闻中提到“根据马萨诸塞州的法律,烟草公司必须检测每种香烟的尼古丁含量,并报告结果。”D)的内容为新闻中信息的再现,故为答案。

6.What do we learn from the study by the Department of Public Health in Boston?

【解析】A)。新闻中提到“波士顿公共卫生部收集并认真检查数据……尼古丁增量最多的香烟品牌往往是年轻人喜欢的牌子”。A)的内容为新闻中信息的再现,故为答案。

7.What do we learn from the news report about the big tobacco companies?

【解析】B)。新闻中提到“大型烟草公司……没有哪家公司就这次研究做好准备发表评论”。B)的内容为新闻中信息的再现,故为答案。