Unit 7 The Internet
一、单项选择(共15小题;每小题2分,满分30分)
从每小题所给的四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项。
()1. Due to a terrible flu(流感)that____on, many students don't show up to school today.
A.goesB.was going C.is going D. has gone
()2. Some researches have proved that water quality ___due to too many dams and pumps in some areas.
A. has been declined B.is being declined
C. is declining D. had been declining
()3. The water supply has been cut off temporarily(暂时的)because the workers____ to the main pipe.
A. repair B.repaired
B. have repaired D. are repairing
()4.I___the neighbor's cat this week while she's in hospital.
A.feedB. would feed C. am feeding D. was to feed
( )5.-Darling, the headache_____me.3189130
No wonder.You_____TV since last night.
A. kills; have watched
B. B. is killing; have been watching
C. is going to kill; were watching
D. D.was killing; had watched
( )6.-Dad,we_____the zoo-trip you promised us last week.
-Sorry, my girls. I ____ take you there this week, but I've been too busy.
A.expect; intend1000 B. had expected; had intended
C.are expecting; had intended D. expected; intend
()7. I don't really work here. I____until the new secretary arrives.
A.just help out B. have just helped out
C. am just helping outD. will just help out
()8. Selecting a mobile phone for personal use is not an easy task because technology ___so rapidly.
A. is changing B. has changed
C. will have changedD.will change
()9.-Are you free tomorrow? I was wondering if we could have lunch together.
-No, I'm afraid not. I____John then.
A. am meetingB.met C.have met D.was meeting
()10. The zoo keeper is worried because the number of visitors____smaller and smaller.
A.become B.became C.is becomingD. have become
()11.You have no chance of getting the position. I'm afraid you____your time if you apply for it.
A.waste B. have wasted
D. will be wasting C.have been wasting
()12.-Something smells really good in here!
--You__my cookies. Have one.
A.smellB. are smellingC. were smellingD.smelt
()13. Jane is crazy about painting these days. She___in her studio all day long.
A.was stayingB.stayed C.is stayingD. will stay
()14. The young parents____ too much a pet of their son, which is bound to destroy him in the end.
A. have madeB. are making210C.madeD. will be making
()15.-Have you seen Jack recently?
一No.He____for another company now.
A. is workingB. had worked
hobC.workedD.was working
二、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,根据短文内容从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。
A
We are all busy talking about and using the Internet, but how many of us know the history of the Internet?
Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s.At that time, computers were large and expensive,Computer networks(网络)didn't work well. if one computer in the network broke down,then the whole network stopped. So a new network system had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through another part. In this way computer network system would keep on working all the time.
At first the Internet was only used by the government(政府),but in the early 1970s,universities, aospitals and banks were allowed to use it too. However,computers were still very expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s,computers became cheaper and easier to use. scientists had also developed software that made surfing the Internet more convenient.
Today it is easy to get online and it is said that millions of people use the Internet every Jay, sending emails is more and more popular among students. The Internet has become one
of the most important parts of people's life.
()16. A new network system was set up to____.
A.make computers cheaper
B. make itself keep on working all the time
C. stop the whole network
D.make computers large and expensive
()17.At first the Internet was only used by.
A. the government B. universities
C. hospitals and banksD. schools
()18._made surfing the Internet more convenient.l
A. ComputersB. Scientists
C. SoftwareD.Information
()19.Which of the following is TRUE?
A. In the 1960s,computer networks worked well.
B. B. In the early 1970s,the Internet was easy to use.
C.Sending emails is now more popular among students than before.
D. Today it's still not easy to get online.
(20)20.By the start of the 1990s,computers became_____to use.
A. cheaper and easierB. expensive
C. difficultD. more expensive and difficult
B
One day on a weekend, Mr. Li was at home alone. At 7:50 a.m., the phone reminded him of morning hobby classes. He would have lessons online. When he entered the online classroom, the teacher was talking about poems. He listened carefully, answered questions and discussed with classmates across the screen.
During a break,Mr.Li logged onto a take-out app and ordered his favorite jiaozi.It was sent to him at his desired time.
In the afternoon, he went over the morning lessons.After sending homework to his teacher by e-mail, he decided to have some fun. He clicked on a music app icon and chose his
favorite songs.
After an hour or so, Mr.Li wanted to go to the nearby park for some fresh air. While he put on his shoes, his mobile phone was searching for the nearest shared bicycle to help him geto
the move.
()21: Where was Mr.Li at 8:00 a.m.?
A.At school.B. In a park.
C.At a restaurant,D.At home.
()22. What was the teacher talking about?
A.History, B.English. C.Poems. D.Math.
()23. What was Mr. Li's favorite food?
A. Jiaozi B.Beef steak.
C.Fried chicken. D.French fries.
()24. What would Mr. Li do as soon as he went over the morning lessons?
A. Go to the park. B. Listen to music.
C. Send homework to his teacher.
D. Order the food.
()25. How did Mr. Li go to the park?
A. On foot. B. By bike. C.By car.D.By bus.
C
Recently, many people have begun to try a new way of shopping through the Internet. They are very interested in it. Why is it becoming more and more popular now? There are some reasons. First, more and more people have their own computers and their computers can be joined with the Internet. So it is possible for many of them to do some shopping through the Internet. Second, shopping through the Internet can save some money and a lot of time. Third, they don't need to go to the shop themselves. Because of these good facts, few people refuse it.
However, some people don't like this new way of shopping. They are worried about the safety of shopping online. Customers can only see the pictures of a product on the Internet. And they can't enjoy the pleasure of buying things in a large supermarket or a wonderful shopping center. These are the reasons why they do not like it.
But I think more and more people will like this new kind of shopping in the future.
()26. Many people are interested in__ online.
A. watching TV B.readingC.studyingD.shopping
()27.From the first paragraph, we know
A. no one likes buying things online
B. more and more people don't like shopping through the Internet C. shopping on the Internet is more and more popular
D. there are no advantages about shopping on the Internet
()28. People like doing some shopping on the Internet because it can________.
A. save their money and timeB. help them make a lot of moneyC. be very easyD. help them save time
()29. What's the best title for this passage?
A. Why Don't People Like Going Shopping
B. Shopping Through the Internet Is Very Popular
C. How Do People Shop with Little Money
D. Chinese People Don't Like Shopping on the Internet
()30. What is the writer's attitude towards the new kind of shopping?
A. Positive.
B. B.Negative.
C. It is not mentioned above.
D. It is not clear.
Unit 7 The Internet
一、单项选择(共15小题;每小题2分,满分30分)客的数量正在变得越来越少。”根据句意可知要用现
1.C【解析]句意:“由于一场严重的流感正在发在进行时。the number of...……的数目,作主语时,
生,今天许多学生没有到校。”根据句意可知要用现在谓语动词用单数形式。
进行时。11.D【解析]句意:“你没有机会得到这个职位。
2.C【解析]句意:“一些研究已经证明,由于一些如果你申请它的话,你会浪费你的时间的。”现在进行
地区过多的水坝和水泵,水质正在下降。”根据句意时表示动作从过去开始一直延续到现在,并有可能延
可知要用现在进行时。续下去;将来进行时表示将来某一时刻或某一段时间
3.D[解析]句意:“因为工人们正在修理主管道,正在进行的动作。根据句意可知要用将来进行时。
所以水供应暂时被切断。”根据句意可知要用现在进12.B【解析]句意:“--这里有东西闻起来很香
行时。啊!--你现在闻到的是我的饼干,尝一个。”根据句
4.C【解析]句意:“在我邻居住院的这一周我一直意可知应用现在进行时。
在替她喂猫。”根据句意可知此处表示在某段时间内13.C【解析]句意:“这些天她沉迷于画画,成天待
一直在做某事,be doing可以表示某个时间正在发生在画室里。”根据句意可知应用现在进行时。
某事,也可以指某段时间以来一直在做某事。14.B【解析]句意:“这对年轻的父母太宠爱他们
5.B【解析]句意:“--亲爱的,我的头现在很的儿子,这最后一定会毁了他。"make a pet of sb.宠
痛。--不足为奇,你从昨晚开始就一直在看电视。”爱某人,指现阶段一直的行为,用现在进行时。
根据句意,第一空应用现在进行时;第二空,根据时间15.A【解析]句意:“--你最近看到杰克了
状语 since last night和句意可知应用现在完成进吗?一没有,他现在在另一家公司工作。”根据句意
行时。及时间状语now 可知应用现在进行时。
6.C【解析]句意:“爸爸,我们在期待你上周二、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
答应我们的动物园之旅呢。对不起,我的孩子,16.B[解析]细节理解题。根据“So a new
我本打算这星期带你们去,但我太忙了。”根据句意,network system had to be set up. It should be good
第一空应用现在进行时;第二空,爸爸打算带她们去enough to be used by many different computers. If
动物园,并且对现在的结果也造成了影响,所以要用part of the network was not working,information
过去完成时。could be sent through another part. In this way7.C【解析]句意:“我其实不在这里工作。我只是computer network system would keep on working
在帮帮忙,直到新秘书来。”根据句意可知要用现在进all the time”可知答案。
行时。17.A【解析]细节理解题。根据“At first the
8.A【解析]句意:“选择一款供个人使用的手机并Internet was only used by the government”可知
不容易,因为技术变化很快。”技术变化很快是现阶段答案。
正存在的一种状态,因此只能用现在进行时。18.C[解析]细节理解题。根据“Scientists had
9.A【解析]句意:“-你明天有空吗?我想知道also developed software that made surfing the
我们能不能一起吃午饭。--不,恐怕不行。那时我Internet more convenient”可知答案。
要去见约翰。”本题中then指的是tomorrow,所以用19.C【解析]细节理解题。根据“Sending emails
现在进行时表示一般将来时is more and more popular among students"可知
C【解析]句意:“动物园管理员很担心,因为游客的数量正在变得越来越少。”根据句意可知要用现在进行时。the number of...……的数目,作主语时,谓语动词用单数形式。
11.D【解析]句意:“你没有机会得到这个职位。如果你申请它的话,你会浪费你的时间的。”现在进行时表示动作从过去开始一直延续到现在,并有可能延续下去;将来进行时表示将来某一时刻或某一段时间正在进行的动作。根据句意可知要用将来进行时。12.B【解析]句意:“--这里有东西闻起来很香啊! --你现在闻到的是我的饼干,尝一个。”根据句意可知应用现在进行时。
13.C【解析]句意:“这些天她沉迷于画画,成天待在画室里。”根据句意可知应用现在进行时。
14.B【解析]句意:“这对年轻的父母太宠爱他们的儿子,这最后一定会毁了他。”make a pet of sb.宠爱某人,指现阶段一直的行为,用现在进行时。
15.A【解析】句意:“你最近看到杰克了吗?一没有,他现在在另一家公司工作。”根据句意及时间状语now可知应用现在进行时。
二、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)16.B【解析]细节理解题。根据“Soa new network system had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through another part. In this way computer network system would keep on working all the time"可知答案。
17.A【解析]细节理解题。根据“At first the Internet was only used by the government”可知答案。
18.C【解析]细节理解题。根据“Scientists had also developed software that made surfing the Internet more convenient"可知答案。
19.C【解析]细节理解题。根据“Sending emails is more and more popular among students"可知答案。20.A【解析]细节理解题。根据“Bythe start of26.D【解析]细节理解题。根据“Recently,many
the 1990s, computers became cheaper and easier to
use”可知答案。through the Internet. They are very interested in
people have begun to try a new way of shopping
21.D【解析]细节理解题。根据“At 7:50 a.m.,theit”可知答案。
phone reminded him of morning hobby classes. He27.C【解析]细节理解题。根据“Recently,many
would have lessons online”可知答案。people have begun to try a new way of shopping
22.C 【解析]细节理解题。根据“Whenhethrough the Internet. They are very interested in it.
entered the online classroom, the teacher wasWhy is it becoming more and more popular now"可
talking about poems”可知答案。知答案。
23.A【解析]细节理解题。根据“Mr.Lilogged28.A【解析]细节理解题。根据“shopping
onto a take-out app and ordered his favoritethrough the Internet can save some money and a
jiaozi”可知答案。lot of time”可知答案。
24.C【解析】细节理解题。根据“Inthe29.B【解析]主旨大意题。根据全文可知本文主
afternoon , he went over the morning lessons. After要讲述网购受欢迎的原因以及人们不喜欢这种购物
sending homework to his teacher by e-mail, he方式的原因。
decided to have some fun”可知答案。30.A【解析]推理判断题。根据“But Ithink
25.B【解析]细节理解题。根据“While he put onmore and more people will like this new kind of
his shoes, his mobile phone was searching for theshopping in the future”可知关于网上购物作者持支
move”可知答案。 nearest shared bicycle to help him get on the持态度。

