[主题分类] 长篇阅读 大学生活
[高级表达]
charge v. 收费
access code 访问代码
submit v. 提交
profit-seeking adj. 追逐利润的
advocate v. 提倡
[关键句型]
Digital learning systems now charge…for…
数字学习系统对…进行收费。
…was faced with a tough dilemma
面临一个艰难的两难选择
The access codes may be anotherfinancial headache for students, but for textbook businesses, they’re thefuture.
访问代码对学生来说是另一个经济负担,但对于教科书行业却是未来趋势。
It’s ridiculous that… …很可笑
详解详析:
36.A student’s yearly expenses onaccess codes may amount to their rent for two months.
译文:学生每年在访问代码上的花费可能相当于他们两个月的房租。
定位:由题干中 rent 和 two months 定位到原文画线处。
[K] A 20-year-old junior at GeorgiaSouthern University told BuzzFeed News that she normally spends $500-$600 onaccess codes for class. In one case, the professor didn’t require students tobuy a textbook, just an access code to turn in homework. This year she said shespent $900 on access codes to books and programs. “That’s two months of rent,”she said. “You can’t sell any of it back. With a traditional textbook you cansell it for $30-50$ and that helps to pay for
your new semester’s books. With anaccess code, you’re out of that money.”
详解:K)段第三、四句指出,佐治亚南方大学一名 20 岁的大三学生这一年在书本和程序的访问代码上花费了 900 美元。“那可是两个月的房租啊,”她说道。由此可知,学生每年在访问代码上花费可能相当于两个月的房租。题 干是对定位句的同义转述,故答案为 K)。
37. The online access codes may beseen as a way to tie the students to the digital system.
译文:线上访问代码可以被看作是一种将捆绑在数字系统上的方式。
定位:由题干中的 a way to tie the students定位到原文画线处。
[D] “When we talk about theaccess code we see it as the new face of the textbook monopoly(垄断),a new way to lockstudents around this system,” said Ethan Senack, the highereducation advocate for the U.S. Public Interest Research Group, to BuzzFeedNews. “Rather than $250(for a print textbook)you’re paying
$120,”said Senack. “But because it’sall digital it eliminates the used book market and eliminates any sharing andbecause homework and tests are through an access
code, it eliminates any ability toopt out.”
详解:D)段第一句提到,“说起这些访问代码,我们认为这是教科书垄断的新形式,是一种把学生锁在这个系统中的新方式,”美国公共利益研究集团高等教育倡导者伊桑•斯奈克对 BuzzFeed 新闻说道。题干中的 tie the students to thedigital system 对应原文中的 lock students around this system,故答案为 D)。
38. If a student takes a courseagain, they may have to buy a new access code to submit their assignments.
译文:如果学生重修一门课程,那么他们可能不得不购买一个新的访问代码来提交作业。
定位:由题干中的 takes a course again 和 buy a new access code 定位到原文画线处。
[M] Harper, a poultry(家禽)science major, is takingchemistry again this year and had to buy a new access code to hand in herhomework. She rented her economics and statistics textbooks for about $20 each.But her access codes for homework, which can’t be rented or bought second-hand,were her most expensive purchases: $120 and $85.
详解:M)段第一句提到,哈珀学的是家禽科学专业,今年要重修化学,她不得不买一个新的访问代码来提交家庭作业。由此可知,学生重修一门课程需要重新购买一个新的访问代码来提交作业。题干中的 submit their assignments 是对原文中 hand in her homework 的同义转述,故答案为 M)。
39. McGraw Hill accounts for overone-fifth of the market share of college textbooks.
译文:麦格劳•希尔公司占大学教材市场份额的五分之一以上。
定位:由题干中的 McGraw Hill 和the market share ofcollege textbooks 定位原文画线处。
[G]The access codes may be anotherfinancial headache for students, but for textbook businesses, they’re thefuture. McGraw Hill, which controls 21% of the higher education market,reported in March that its digital content sales exceeded print sales for thefirst time in 2015. The company said that 45% of its $140 million revenue in
2015 “was derived from digitalproducts.”
详解:定位句提到,麦格劳•希尔公司掌握着 21%高等教育市场。由此可知,麦格劳•希尔公司占大学教材市场份额的五分之一以上,题干中的 accounts for 对原文中的 controls;over one-fifth 是对原文中 21%的同义转述,故答案为 G)。
40. Many traditional textbookpublishers are now offering online digital products, which they believe will bethe future of the publishing business.
译文:很多传统教材出版商现在提供线上数字产品,他们认为这些产品是出版行业的未来。
定位:由题干中的 textbook publishers、offering online digitalproducts 和 future 定位到原文画线处。
[B]The codes—which typically range inprice from $80 to $155 per course—give students online access to systemsdeveloped by education companies like McGraw Hill and Pearson. These companies,which long reaped big profits as textbook publishers, have boasted that theirnew online offerings, when pushed to students through universities they partnerwith, represent the future of the industry.
详解:B)第二句提到,这些公司作为教科书出版商长期以来收益颇丰,现在吹嘘他们新的在线服务代表着教育行业的未来,同时将这些在线服务通过与他们合作的高校推广至学生。题干中的 online digital products 对应原文中的new online offerings;be the future 是对原文中 represent the future 的同义转述,故答案为 B)。
41. One student complained that theynow had to pay for access codes in addition to the high tuition.
译文:一名学生抱怨道,他们现在除了要支付高额的学费外,还不得不支付访问代码的费用。
定位:由题干中的 student 和 the high tuition 定位到原文画线处。
[L] Benjamin Wolverton, a 19-year-oldstudent at the University of South Carolina, told BuzzFeed News that “it’sridiculous that after paying tens of thousands in tuition we have to pay forall these access codes to do our homework.” Many of the access codes he’spurchased have been required simply to complete homework or quizzes. “Oftenit’s only 10% of your grade in class,” he said. “You’re paying so much moneyfor something that hardly affects your grade—but if you didn’t have it, it wouldaffect your grade enough. It would be bad to start out at a B or C.” Wolvertonsaid he had spent $500 on access codes for digital books and programs thissemester.
详解:L)段首句提到,本杰明•沃尔弗顿告诉 BuzzFeed 新闻说,“这太可笑了,我们已经付了好几万的学费,却还要支付所有这些访问代码的费用来做作业。”题干中的 One student 指代Benjamin Wolverton;题干中的complained 和 the high tuition 分别对应原文中的 it’s ridiculous that 和 tens of thousands intuition,题干是对定位句的同义转述,故答案为 L)。
42. Digital materials can coststudents less than half the price of traditional printed books according to apublisher.
译文:据一个出版商称,学生在数字材料商花费不到传统印刷书本一半的价格。
定位:由题干中的 Digital materials 和 traditional printed books定位到原文画线处。
[H] A Pearson spokesperson toldBuzzFeed News that “digital materials are less expensive and a good investment”that offer new features, like audio texts, personalized knowledge checks andexpert videos. Its digital course materials save students up to 60% compared totraditional printed textbooks, the company added. McGraw Hill didn’t respond toa request for comment, but its CEO David Levin told the Financial Times inAugust that “in higher education, the era of the
printed textbook is now over.
详解:H)段第二句指出,相比传统的印刷教材,其数字课程材料能为学生节省 60%开销。由此推知,数字材料花费不到传统印刷书本一半的价格。题干中的 cost students less thanhalf the price 对应原文中的 save students up to 60%; a publisher指代 Pearson,题干是对定位句的推理判断,故答案为 H)。
43. One student decided not to buyher access code until she received the pay for her part-time job.
译文:一名学生决定在收到她的兼职工资后再购买访问代码。
定位:由题干中的 the pay for her part-timejob 定位到原文画线处。
[F] She decided to wait for her nextwork-study paycheck, which was typically $150-$200, to pay for the code. Sheknew that her chemistry grade may take a dive as a result. “It’s a balancingact,” she said. “Can I really afford these access codes now?” She didn’t handin her first two assignments for chemistry, which started her out in the classwith a failing grade.
详解:定位句提到,哈珀决定等待下次勤工助学的工资,一般是 150 美元至 200 美元,用这笔钱来支付这个代码。题干中的 the pay for her part-timejob 对应原文中的 work-study paycheck,题干是对定位句的同义转述,故答案为 F)。
44. Online systems may depriveteachers of opportunities to make the best use of their expertise for theirstudents.
译文:线上系统可能会剥夺老师们充分利用专业知识为学生服务的机会。
定位:由题干中的 Online systems和 expertise 定位到原文画线处。
[J] David Hunt, an associateprofessor in sociology at Augusta University, which has rolled out digital textbooksacross its math and psychology departments, told BuzzFeed News that heunderstands the utility of using systems that require access codes. But hedoesn’t require his students to buy access to a learning program that controlsthe class assignments. “I try to make things as inexpensive as possible,” saidHunt, who uses free digital textbooks for his classes but designs his owncurriculum. “The online systems may make my life a lot easier but I feel likeI’m giving up control. The discussions are the things where my expertise canbenefit the students most.”
详解:定位句提到,亨特老师指出,“线上系统或许能让我的生活轻松很多,但是我觉得好像自己不再有控制权。课上讨论才是我的专业知识最能带给学生益处的地方。”由此推断,线上系统可能会剥夺老师们充分利用专业知识为学生服务的机会。题干中的 deprive…of opportunities to 是对原文中 giving up control 的同义转述,故答案为 J)。
45. Digital access codes arecriticized because they are profit-driven just like the textbook business.
译文:数字访问代码受到批判是因为它们是以利益为导向的,正如教材生意一样。
定位:由题干中的 criticized, profit-driven和 the textbook business 定位到原文画线处。
[C] But critics say the digitalaccess codes represent the same profit-seeking ethos (观念) of the textbook business,and are even harder for students to opt out of. While they could once buysecond-hand textbooks, or share copies with friends, the digital systems areessentially impossible to avoid.
详解:C)段首句提到,但批评家认为这些数字访问代码代表着和教科书生意相同的寻利观念。由此可知,数字访问代码受到批判是因为它们和教科书生意一样都寻求利益。题干中的 criticized 和 profit-driven 分别对应原文中的critics 和 profit-seeking,题干是对定位句的同义转述,故答案为 C)。