-
1 Section A
-
2 Section B
-
3 Section C
Long Conversation 1
【主题分类】长对话:职业
【高级表达】
1. Feature n. 专栏
2. Entail v. 使必要,涉及
3. Tangible a. 有形的
4. Incorporate v. 包含, 吸收,合并
5. Glamorous a. 迷人,富有魅力的
【关键句型】
1. The job entails the responsibilities to do …这项工作的职责是…….
2. do random things like… 做些诸如……的杂事
3. My day mainly incorporates responding to emails, writing and editing stories 我每天要做的事主要包括回复邮件、撰写编辑故事
4. We do have our moments such as interviewing celebrities and attending parties which is a huge thrill. 我们的确会有一些激动人心的时刻,比如参访名人,参见聚会。
5. All experiences make you a better journalist in the long run. 所有的经历从长远看会帮助你成为一名更好的记者。
【听力原文】
Man: Today our guest is Rosie Melinda who works as a feature editor for Fashion magazine. Hi Rosie, you're a features editor at one of the most widely read women's magazines in the U.K. What kind of responsibilities does that job entail?
Woman: We spend our days looking at ideas from journalists, writing copy for the magazine and website and editing. We do random things like asking people in the street questions and testing sports clothing. We also do less tangible things like understanding what our readers want. It's certainly varied and sometimes bizarre.
Man: During your working day what kind of work might you typically do?
Woman: My day mainly incorporates responding to emails, writing and editing stories and coming up with new feature ideas.
Man: How does the job of features editor differ from that of fashion editor or other editorial positions?
Woman: The feature's team deals with articles such as careers, reports, confidence and confessions. Everything except fashion and beauty.
Man: A lot of people believe that working at a magazine is a glamorous job. Is this an accurate representation of what you do?
Woman: I'd say it's glamorous to an extent, but not in the way it's portrayed in films. We do have our moments such as interviewing celebrities and attending parties which is a huge thrill. Ultimately though, we're the same as our readers. But working in a job we're all very lucky to have.
Man: Did you have to overcome any difficulties to reach this point in your career? How did you manage to do this?
Woman: I had to be really persistent and it was very hard work. After three years of working in a petrol station and doing unpaid work I still hadn't managed to get an entry level job. I was lucky that my last desperate attempt led to a job. I told myself that all experiences make you a better journalist in the long run and luckily, I was right.
【答案解析】
Q1: What is the woman's profession?
对话一开始,男子介绍这位女士为“a feature editor for a fashion magazine”, 即时尚杂志的专栏编辑,所以正确答案为D),其他选项均为干扰项。
Q2: What is one of the woman's main responsibilities?
这道题是就女士的工作职责进行了提问。对此女士的回答是:“My day mainly incorporates responding to emails, writing and editing stories and coming up with new feature ideas.”我每天的工作包括回复邮件,书写编辑故事,思考专栏新构想。由此可见,正确答案是C),其他选项与对话内容不符。
Q3: What do many people think about the woman's job?
对话中男士曾问道:“很多人认为,杂志社的工作是一份富有魅力的工作。这与你的工作相符吗?”女士的回答是:“I'd say it's glamorous to an extent, but not in the way it's portrayed in films.”一定程度上是充满魅力,但并不像电影里演的那样,所以正确答案是B)。C)无聊,令人厌烦的,与女士回答意思相反,其余选项没有提及。
Q4: What helped the woman to get her current position?
对于如何获得目前的职位,女士的回答是:“I had to be really persistent and it was very hard work.” 我必须坚持不懈,这是一份非常辛苦的工作。所以正确答案是A)persistence是回答中persistent的名词形式。
Long Conversation 2
【主题分类】长对话:娱乐
【高级表达】
1. satire n. 讽刺剧
2. comedy n. 喜剧;comedian n. 喜剧演员
3. real-life series n. 纪实系列
4. fiction/ non-fiction n. 虚构作品/非虚构类作品
5. aside from prep. 除了
【关键句型】
1. …the show is a mixture of comedy and drama loosely depicting his life. 这部剧是喜剧与宽泛的纪实剧的一种结合。
2. It's fiction, as what happens in every episode is made up. 它是虚构作品,因为每一集里发生的故事都是编的。
3. So Frankie both in real life and in the TV show lives in New York City, is a comic, is divorced, and has two little daughters. 所以,弗兰基在现实生活中和电视节目中都住在纽约,是一名喜剧演员,离过婚,有两个年纪尚小的女儿。
4. And the plots and events that take place are also invented. 发生的情节与事件都是虚构的。
5. The men are very socially awkward but very bright. And this is contrasted by the lady's social skills and common sense. 这些男人木讷而不善交际,但却聪敏过人。这与剧中女士的谙熟社交技巧与常识形成了鲜明的对比。
【听力原文】
Woman: Are you watching any good shows these days?
Man: Actually, yes. I'm watching a great satire called Frankie. I think you'd like it.
Woman: Really? What's it about?
Man: It's about a real guy named Frankie. He is a famous comedian in New York and the show is a mixture of comedy and drama loosely depicting his life.
Woman: I'm sorry, do you mean to say, it's a real-life series about a real person? It's non-fiction, isn't it?
Man: No … Not really, no. It's fiction, as what happens in every episode is made up. However, the leading role is a comedian by the name of Frankie, and he plays himself. So Frankie both in real life and in the TV show lives in New York City, is a comic, is divorced, and has two little daughters. All those things are true, but aside from him, all his friends and family are played by actors. And the plots and the events that take place are also invented.
Woman: Oh, I think I see now. That sounds like a very original concept.
Man: Yes, it is. In fact, the whole show is written, directed, edited and produced by him, and is very funny and has won many awards.
Woman: That's cool. I will try to download it. I'm watching a comedy called The Big Bang Theory. It's a huge hit around the world.
Man: Oh yes. I've heard of it, but never actually watched it.
Woman: Well, then you should check it out. It's also very funny. It's about four male scientists and a female waitress. The men are very socially awkward but very bright. And this is contrasted by the lady's social skills and common sense. The show has been running for over ten years, and some of the actors are practically global super stars. Now that they are such famous celebrities.
【答案解析】
Q5:What does the man think of the satire Frankie he recently watched?
对话中男士曾提到:“I'm watching a great satire called Frankie”我正在看一部超级棒的讽刺剧,名为《弗兰基》。所以正确答案是A)好看。对话中男士题及这部剧是现实与喜剧的结合,所以这个剧既没有脱离现实,也不是完全改编自戏剧,因此,选项C),D)都与对话内容不符。
Q6:What does the man say especial about the satire Frankie?
对话中男士提到:“the whole show is written, directed, edited and produced by him, and is very funny and has won many awards.”整个剧从编剧,执导,剪辑,制作都是他一手完成的。很有趣,也赢得了许多奖项。所以正确答案是D)。
Q7:What does the woman say she is going to do with the satire Frankie?
在听了男士的推荐后,女士回应道,“I will try to download it.”所以正确答案是D)下载下来看。
Q8:What does the woman say about the comedy The Big Bang Theory?
对话中女士提到,“I'm watching a comedy called The Big Bang Theory. It's a huge hit around the world”,“ The show has been running for over ten years.” 她正在看一部喜剧,名为《生活大爆炸》。这部剧在全球都很火,持续更新10多年了。所以正确答案是B)。

