【主题分类】长篇阅读:匹配+科学
【高级表达】
Renewal n. 更新,复兴,补充
Swell v. 膨胀,隆起,凸起
Meditation n. 沉思
Tangible adj. 有形的
self-esteem n.自负,自大
boost v. 促进 ,推动
prematurely adv.过早地,早熟地
therapeutic adj. 治疗的,治疗学的,治疗(名词)
cognitive adj. 认知的
【关键句型】
1. The study, published in the Journal of Neuropsychiatry & Clinical Neurosciences, found that those who engaged in crafts like knitting and crocheting had a diminished chance of developing mild cognitive disorder and memory loss.发表在《神经精神病学与临床神经科学》期刊上的研究发现那些从事编织与钩织的人患轻度认知障碍和失忆的几率降低。
2. The researchers speculate that craft activities promote the development of nerve pathways in the brain that help to maintain cognitive health.研究者们推测手工活动会促进大脑里面的神经通路的发展,帮助维持认知健康。
3. Given that sustained social contacts have been shown to support health and a long life, those wishing to maximize the health value of crafts might consider joining a group of like-minded folks.鉴于持续的社会接触已被证明有助于健康与长寿,那些希望最大程度发挥手工艺价值的人可以考虑加入一个有相同兴趣的小组。
【答案解析】
36. When the author was a college student, she found that knitting helped her concentrate.
定位:由题干中的 college, found 和 concentrate 定位到原文C)As I discovered in college, when my hands are busy, my mind stays focused on the here and now.
详解:C 段末句提到,正如我在大学时发现的那样,当我的双手忙碌时,我的头脑就会专注于当下。题干中的found 对应原文中的 discovered; concentrate 对应 stays focused on,题干是对定位句的同义转述,故答案为 C。
37. Knitting can help people stay away from tobacco.
定位:由题干中的 Knitting,help 和 tobacco 定位到原文。H)For example, Karen Hayes, a life coach in Toronto, conducts knitting therapy programs, including Knit to Quit to help smokers give up the habit, and Knit to Heal for people coping with health crises, like a cancer diagnosis or serious illness of a family member.
详解:H 段定位句前半句提到,多伦多的一名人生教练海伦·海耶斯实施了编织治疗方案,其中就包括用“编 织戒烟”方案来帮助抽烟者戒烟。题干中的 stay away from tobacco 对应原文中的 give up the habit,题干是对定位句的 概括归纳,故答案为 H。
38. Even men and children are now joining the army of knitters.
定位:由题干中的 men and children 和 joining the army 定位到原文。 D) Even men and schoolchildren are swelling the ranks, among them my friend’s three small grandsons.
详解:D 段前三句提到,如今全国人都对编织和其他手艺重燃兴趣,不仅仅是女士对编织和钩织感兴趣,甚至男士和中小学生也在壮大这一队伍。题干中的 men and children 对应原文中的 men and schoolchildren; joining the army of knitters 对应原文中的 swelling the ranks,题干是对定位句的同义转述,故答案为 D。
39. Being a member of a crafts group enhances one’s health and prolongs one’s life.
定位:由题干中的 crafts group 和 health 定位到原文。 O) Given that sustained social contacts have been shown to support health and a long life, those wishing to maximize the health value of crafts might consider joining a group of like-minded folks.
详解:定位句提到,鉴于持续的社会交往已被证明有助于健康和长寿,那些希望最大程度发挥手工艺健康价值的人可以考虑加入感兴趣的小组。题干是对定位句的概括归纳,故答案为 O。
40. Knitting diverts people’s attention from their pain.
定位: 由题干中的 Knitting 和 pain 定 位到原文。 L) In a study of 60 self-selected people with persistent pain, Ms. Corkhill and colleagues reported that knitting enabled them to redirect their focus, reducing their awareness of pain. She suggested that the brain can process just so much at once, and that activities like knitting and crocheting make it harder for the brain to register pain signals.
详解:定位句提到,科克希尔女士和同事们研究发现,编织使人们能够重新调整自己的注意力,减少对疼痛的意识,编织和钩织之类的活动使大脑很难注意到疼痛信号。由此可知,编织能分散人们对疼痛的注意力,题干是对 定位句的概括归纳,故答案为 L。
41.The author learnt to knit as a teenager, but it was not until she was much older that she became keenly interested.
定位:由题干中的 knit as a teenager 和 keenly interested 定位到 B 段。 B)My mother had taught me to knit at 15, and I knitted in class throughout college and for a few years thereafter. Then decades passed without my touching a knitting needle. But within two Mondays in the group, I was hooked, not only on knitting but also on crocheting(钩织),and I was on my way to becoming a highly productive crafter.
详解:定位段提到,作者在 15 岁时曾学过编织,在大学期间及大学毕业后的几年里,也一直在编织,但在后来的几十年里再也没有碰过织针,直到在两个周一参加了编织小组的活动后,作者就被编织和钩织吸引了,快要成为 一个非常高产的手艺人了。题干中的 as a teenager 对应原文中的 at 15;became keenly interested 对应原文中的 was hooked,题干是对定位段的概括总结,故答案为 B。
42. When people are knitting, they tend to eat fewer snacks.
定位:由题干中的 knitting 和 fewer snacks 定位到原文。 I)Some people find that craftwork helps them control their weight. Just as it’s challenging to smoke while knitting, when hands are holding needles and hooks, there’s less snacking and mindless eating out of boredom.
详解:I 段提到,一些人发现,手艺活可以帮助他们控制体重。就像边编织边抽烟很困难一样,当手里拿着编织针和钩针时,因无聊而吃零食和瞎吃就会减少。简言之,编织时,人们就会减少吃零食。题干中的 eat fewer snacks 对应原文中的 less snacking and mindless eating,题干是对定位句的同义转述,故答案为 I。
43. Survey findings show that knitting can help people relieve stress.
定位:由题干中的 Survey 和 relieve stress 定位到原文。 F) Since the 1990s, the council has surveyed hundreds of thousands of knitters and crocheters, who routinely list stress relief and creative fulfillment as the activities’ main benefits.
详解:定位句提到,自 20 世纪 90 年代以来,工艺纱理事会调查了成千上万的编织者和钩织者,他们经常把缓解压力和创造性满足列为这些活动的主要收获。题干中的 help...relieve stress 对应原文中的 stress relief,题干是对定 位句的同义转述,故答案为 F。
44. According to a study, knitters and crocheters are less likely to suffer mild cognitive damage.
定位:由题干中的 knitters and crocheters 和 mild cognitive damage 定位到原文L) The study, published in the Journal of Neuropsychiatry & Clinical Neurosciences, found that those who engaged in crafts like knitting and crocheting had a diminished chance of developing mild cognitive disorder and memory loss.
详解:定位句提到,研究发现那些从事编织和钩织等手工艺的人患轻度认知障碍和记忆力丧失的可能性会降低。 题干中的 are less likely to suffer...对应原文中的 had a diminished chance of developing...,题干是对定位句的同义转述, 故答案为 L 。
45. The products of knitting can increase one’s sense of self-respect.
定位:由题干中的 products 和 sense of self-respect 定位 到原文。 E)But unlike meditation, craft activities result in tangible and often useful products that can enhance self-esteem.
详解:定位句提到,与沉思不同的是,手艺活能做出有形且实用的物品,这些物品能增强自尊,由此可知,编织的物品可以增强自尊。题干中的 increase one’s sense of self-respect 对应原文中的 enhance self-esteem,故答案为 E。